A YELLOWSTONE KŐKERESKEDÉS-től történő áruvásárlásra az alábbi áruvásárlási feltételek vonatkoznak:

  1. Az áru a természetes kőburkolatoknál elvárható hosszú távú, rendeltetésszerű használatra (beépítésre, burkolásra) alkalmas.

  2. Az Eladó felhívja a Vevő figyelmét arra, hogy a kőanyagok, kőburkolatok kiválasztásánál vegye figyelembe az építésügyi szabványokat (pl. megfelelő vastagság, fagyállóság, kopásállóság stb.)., valamint arra is, hogy a felhasználási területnek megfelelő anyagot kell választani. A megvásárlandó termék megfelelőségéről a döntést a vevőnek kell meghoznia a beépítés helye, technológiája és a felhasználási cél ismeretében és a kivitelezésért felelősséget vállaló szakemberrel egyeztetve. Természetes burkolókövek leírását a www.yellowstone-ker.hu honlapon találja. Az Eladó felhívja a Vevő figyelmét arra, hogy a mészkövek csak mérsékelten fagyállóak, ezért kültérben járófelület burkolására nem alkalmasak. A természetes köveket csak megfelelő segédanyagok felhasználásával, az összes szakmai szabvány betartásával, a megfelelő kivitelezés technikai, szakmai ismeretek birtokában szabad beépíteni.  Az elkészült burkolatot minden esetben megfelelő impregnáló-, kezelő- , egyéb szerrel kell kezelni a víztaszító felület elérése és a felfagyások megakadályozása, valamint a könnyebb tisztíthatóság érdekében. Az Eladó a kivitelezési hiba esetén a minőségért nem vállal felelősséget.

  3. A természetes kőburkolat esetében a termék természetéből adódóan a színazonosság egy szállítmányon belül sem garantálható, s így a kialakuló felület változatos (természetes) jelleget kap. Az egyes színmegnevezés arra utal, hogy egységnyi felületen melyik a meghatározó szín. A szabálytalan köveknél azok jellegénél fogva az Eladó által feltüntetett egységnyi mennyiség tájékoztató jellegű, és azt jelenti, hogy az átadott kő mekkora megadott felület burkolására lehet alkalmas. Ezt a mennyiséget alapvetően módosíthatja a nehezen kalkulálható faragási hulladék (kb. 10-30%), a burkolás módja, a felületek tagoltsága és az alkalmazott fugaszélesség is.  Tehát a természetes kövek vásárlása esetén a m2 árak, a raklapon 1 m2 alapterületen fugával elhelyezett sorokra értendők. További illesztés a burkolókövek felületcsökkenését eredményezi.

  4. Az áru minőségi és mennyiség átvétele a Vevőnek, vagy a Vevő által megbízott fuvarozónak történő átadással valósul meg. A Vevő által megbízott fuvarozót minden esetben az áru minőségi és mennyiségi átvételére jogosult megbízottnak kell tekinteni. A Vevő vagy fuvarozója az átvétel előtt a terméket köteles gondosan átvizsgálni, ide értve azt is, hogy a csomagolás a továbbszállításra alkalmas-e. Az Eladó a telephelyén biztosítja a Vevő számára az áru mérlegelésének, átszámolásának, mennyiségi és minőségi átvételének lehetőségét. Ha az áru csomagolt: a Vevő az árut köteles késedelem nélkül kicsomagolni, (szétszedni), abban az esetben is, ha a beépítésre később kerül sor.  Az áru átvételekor a Vevő vagy fuvarozója a minőségi és mennyiségi átvételt elmulasztja, utóbb már nem támaszthat szavatossági kifogást az áru vagy a csomagolás olyan hibájára hivatkozva, amely az átvételkor a Vevő vagy a fuvarozója részéről felismerhető lett volna.

  5. Olyan esetben amikor az áru átvételekor nem volt látható a burkolókő minőségi hibája, (pl.a raklap közepében lévő kövek) a raklap megbontásakor a hiba észlelését követően azonnal fényképekkel alátámasztva, telefonon kell jelezni a hibát abba az üzletbe, ahol megvásárolta a köveket.
    Siófoki üzlet telefonszáma 06 30 412 2771. Vonyarcvashegyi üzlet telefonszáma 06 30 232 8331. A burkolókövek további szétszedését TILOS folytatni amíg telefonon nem történt meg az egyeztetés. Ha szétszedte a köveket és ezt követően reklamál akkor már nem tudja érvényesíteni jogos igényét sem, hiszen nem tudja bizonyítani, hogy ilyen állapotban kapta meg a köveket.

  6. A Felek az áru eladásból adódó bármely vitát egyeztetéssel, kölcsönösen együttműködve rendeznek. Az egyeztetés eredménytelensége esetén a hatáskörtől függően a Keszthelyi Városi illetve a Zala Megyei Bíróság kizárólagos illetékessége áll fenn.


Nálunk a követ kiválaszthatja, és azonnal elviheti!


KÖSZÖNJÜK, HOGY NÁLUNK VÁSÁROL!